Shake jagodowy
Shake, który proponuję jest świetnym rozwiązaniem zarówno jako napój w gorące, upalne dni, ale również jako wykwintny koktajl podczas uroczystego przyjęcia. Smak świeżych, soczystych owoców przełamany mleczną nutą skondensowanego mleka zachwyci niejednego smakosza owoców i deserów. Polecam serdecznie – próbujcie i delektujcie się odrobiną owocowej słodyczy.
Składniki
- 250 g mrożonych jagód (nasze polskie)
- 300 ml mleka bez laktozy 2%
- 100 ml mleka skondensowanego (schłodzone)
- 1 łyżka soku z cytryny
- szczypta soli
do dekoracji
- 100 g jagód amerykańskich
- mięta (kilka listków)
Wykonanie
- Wszystkie składniki wlewamy do naczynia miksującego
- Miksujemy na najwyższych obrotach, aż do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej, aksamitnej konsystencji płynu
- Dekorujemy jagodami i miętą